Så genomför du säkra kassaskåpslyft

Att lyfta och förflytta kassaskåp kan vara en minst sagt krävande uppgift. Inte minst om du ska hantera ett skåp som väger hundratals eller till och med tusentals kilo. I sådana fall gäller det att vara varsam så du inte skadar dig. Med anledning av detta tänkte vi i denna artikel dela med oss av våra bästa tips för att genomföra säkra kassaskåpslyft, samt berätta mer om hur vi på Flytteliten kan bistå med hjälp.

Risker med en kassaskåpsflytt

Som tidigare nämnts kan kassaskåp vara väldigt tunga. Det är inte alls ovanligt att de väger hundratals eller till och med tusentals kilo. Till detta hör att dem är väldigt otympliga och svåra att få något bra grepp om.

Vid en kassaskåpsflytt ska skåpet många gånger genom trånga dörröppningar, trappuppgångar och liknande. Något som gör ett lyft och en flytt av denna typ än mer utmanande.

Sammantaget bidrar den tunga vikten, otympliga formen och otacksamma omgivningen till att kassaskåpslyft kan vara mycket riskfyllda. Förutsatt att de inte genomförs på rätt sätt. Nedan tänkte vi därför dela med oss av våra bästa tips för att genomföra säkra kassaskåpslyft.

Så lyckas du med säkra kassaskåpslyft

  1. Var tillräckligt många – När det kommer till så pass tunga lyft gäller det att inte underskatta vikten. Det bästa är att fördela vikten så mycket som möjligt och för att göra detta krävs det att man använder tillräckligt med manskraft.
  2. Lyft på rätt sätt – För att inte skada rygg, nacke eller axlar gäller det också att man genomför själva lyftmomentet på rätt sätt. Böj på knäna, håll ryggen så rak som möjligt och ”lyft sedan med benen”. Mer information om att lyfta på rätt sätt hittar du här.
  3. Ta hjälp av redskap – Det allra bästa vid kassaskåpslyft är däremot att ta hjälp av redskap. Exakt vilka redskap som är bäst att använda beror på förutsättningarna i lokalen samt kassaskåpet vikt. Exempel på redskap är däremot bärsele, pirra/säckkärra och lyftvinsch.

Ta hjälp av Flytteliten

Om du vill vara säker på att ditt kassaskåpslyft och -flytt sker på ett säkert sätt, kan du med fördel överlåta arbetet till oss på Flytteliten!

När ni väljer att anlita oss kan ni vara säkra på att vi besitter den kunskap, erfarenhet och utrustning som projektet kräver. Samtliga av våra medarbetare är särskilt utbildade för tunghantering. De kan tekniken och innehar den fysiska styrkan. Till sin hjälp har de också utrustning och maskiner för att klara arbetet.

Utöver detta innehar vi även trafiktillstånd, kollektivavtal, ID06 och medlemskap i Transport BA. Ring oss direkt på 08–31 76 00 eller mejla oss på info@flytteliten.nu, välkommen.

På vår sida referenser hittar du ett urval av de tunga lyft och arbeten som vi har utfört. Hos oss är du trygg!

Kontakta Flytteliten i Stockholm

Flytteliten i Stockholm hjälper till med allt inom tunghantering och transport. Inget uppdrag är för stort eller för tungt.

Kontakta oss