flytta kassaskåp - vi utför en kassaskåpsflytt

Flytta kassaskåp och bankvalv – trygg kassaskåpsflytt

Flytta kassaskåp och bankvalv

När du behöver hjälp med en kassaskåpsflytt eller flytt av värdeskåp i Stockholm kan du tryggt anlita oss på Flytteliten. Vi flyttar ditt tunga kassaskåp och monterar det sedan på sin nya plats. Då vi arbetar med en helhetslösning för våra kunder ingår givetvis riggning, montering och avetablering av uppdraget. Du får hela arbetet med din flytt av värdeskåp utfört – från A till Ö – utan att behöva anlita någon annan än oss.

Din och vår säkerhet i första rummet

Säkerhet ur alla aspekter är mycket viktig för oss på Flytteliten i Stockholm AB. När du anlitar oss får du hjälp av personal med gedigen utbildning och erfarenhet inom sitt arbetsområde. Alla våra medarbetare innehar ID06 vilket bland annat innebär utbildning i Safe Construction samt tryggar att ingen obehörig kan befinna sig på arbetsplatsen. Safe Construction innefattar utbildning med syftet att:

Vår utbildning innefattar även arbete på väg vilket krävs vid exempelvis avspärrningar och tillfälliga tunguppdrag vid vägar, såsom lossning av långtradare eller avspärrningar för lyft med kranbil eller mobilkran. Vi följer alla lagar och förordningar som krävs för samtliga trafikanters säkerhet.

Vi innehar alla nödvändiga försäkringar genom Trygg Hansa och Fora samt erbjuder tilläggsförsäkringar upp till värden över tio miljoner kronor.

Vi har kollektivavtal genom FORA och våra anställda har tillgång till utbildningar varje halvår.

Kassaskåpsflytt – steg för steg

Hur sker en kassaskåpsflytt på bästa sätt? För oss handlar det om en bedömning där många olika faktorer spelar roll och har betydelse i hur lyftet – och själva flytten – ska genomföras. Vilken våning står kassaskåpet på, hur mycket väger det, hur ser fastigheten ut gällande exempelvis trappor och passager? Vi väger in allt i vår bedömning och riskanalys. 

Handlar det om att flytta kassaskåp från en bostad belägen på ett högre våningsplan använder vi oss normalt av en lyftkran där vi först ser till att bära fram kassaskåpet till balkongen och där vi sedan också fäster det i enlighet med de regler som finns innan föraren försiktigt lyfter ner det. Givetvis ser vi till att säkra platsen under och informerar grannarna om vad som sker. 

Vi erbjuder alltid helhetslösningar för en kassaskåpsflytt där vi även hjälper dig att få skåpet på plats i den nya lokalen/bostaden. 

Flytta bankvalv – så går det till

Vi har lång erfarenhet av att flytta bankvalv, kassaskåp och exempelvis större värdeskåp. Anlitar du oss för att flytta ett bankvalv får du en heltäckande tjänst där vi först kan demontera valvet och sedan montera det på plats i den nya lokalen igen. Även då detta sker så handlar det om en massa tunga lyft och en absolut tanke på säkerhet. Vi kan exempelvis använda oss av lyftkran för att få ut alla delar. 

Det innebär att vi också ser till att säkra området och att vi säkerställer att ingen person – eller övrig egendom – kan komma att skadas. Vår utbildning och vår långa erfarenhet gör att vi alltid väger in olika faktorer i vår bedömning av hur en flytt av ett bankvalv ska genomföras. Samma sak gäller för en riskanalys. 

Jobbet med att flytta tunga föremål kräver största fokus på säkerhet. Det tummar vi aldrig på. Vi tar aldrig onödiga risker. 

Försäkring vid flytt av värdefulla saker

Även om vi är experter på allt som har med tunga lyft och tunghantering att göra kan olyckan ändå vara framme. Vi jobbar under försäkring hos Trygg-Hansa och du som beställare kan även lösa tilläggsförsäkring för ett värde upp till 10 miljoner kronor. Det är viktigt att ha den säkerheten. 

I vissa fall kan det även handla om att tredje part är ansvarig. Vi kan sköta tunga lyft, vi kan bära och vi kan transportera allt som har med tunga och värdefulla föremål att göra – men däremot kan vi inte styra hur exempelvis andra kör bil och beter sig i trafiken. 

Kort sagt: olyckor kan inträffa och genom att ha försäkring säkerställer du också att du får pengarna tillbaka. 

Kontakta Flytteliten i Stockholm

Flytteliten i Stockholm hjälper till med allt inom tunghantering och transport. Inget uppdrag är för stort eller för tungt.

Kontakta oss