Tips vid flytt av tunga maskiner

Att flytta stora och tunga maskiner är minst sagt utmanande. Speciellt om man planerar att göra det på egen hand. I denna artikel tänkte vi därför dela med oss av våra bästa tips för att lyckas med en flytt av tunga maskiner, samt berätta mer om hur vi på Flytteliten kan bistå med hjälp!

Svårigheter vid flytt av tunga maskiner

Samtliga flyttar har sina egna, unika utmaningar. Ska man däremot genomföra en flytt av tunga maskiner – exempelvis vid en industriflytt – är utmaningarna än fler. Först och främst är utrymmet oftast en stor utmaning. Många gånger ställs nämligen stora maskiner på plats innan byggnaden är färdigställd.

Med andra ord kan det därför vara svårt att hitta en smidig väg ut. Till detta hör att man även måste ta hjälp av rejäla maskiner och verktyg, vilka också tar upp stor plats. Att maskinerna också är väldigt otympliga är ytterligare en utmaning.

När vi ändå pratar om maskiner är dessa också en utmaning. Det gäller att veta vilka redskap du ska ta till för att kunna hantera godset på bästa sätt. Något som många gånger är lättare sagt än gjort.

Sist men inte minst kan även transporten till de nya lokalerna ställa till med problem. Eftersom man handskas med tunga maskiner krävs det oftast större lastbilar. Något som gör det svårt att färdas i trafiken. Inte minst om det är rusningstrafik eller du måste passera smala gator.

Så blir din flytt av tunga maskiner lyckad

  1. Tänk på att planeringen är a och o – Som tidigare nämnts är det inte ovanligt att dessa maskiner står i trånga och svåråtkomliga utrymmen. Det gäller därför att noga planera vilken väg de ska tas ut. Eller rättare sagt – vilken väg de kan tas ut.
  2. Det kan även vara fördelaktigt att planera när själva flytten ska ske. Försök att schemalägga den så att ni inte hamnar i rusningstrafik. Kontrollera även hur förutsättningarna ser ut på det nya stället.
  3. Använd rätt utrustning – Att flytta tunga maskiner kräver oftast ett tungt artilleri. Många gånger krävs lyftkranar, trappmaskiner, tunga lastbilar och diverse andra redskap. Säkerställ att ni har den utrustning som krävs.
  4. Ta hjälp av utbildad personal – Oavsett om ni planerar att genomföra en flytt av denna kaliber på egen hand eller också ta extern hjälp, bör ni säkerställa att den sker av utbildad personal. Det vill säga med mankraft som är utbildad för tunghantering. Att dem innehar lift- och fallskyddsutbildning är också angeläget. På så sätt säkerställer ni att genomförandet blir både professionellt och säkert.

Överlåt de tunga lyften till Flytteliten

En flytt av tunga maskiner kräver expertis. Det är ett uppdrag som måste genomföras på ett professionellt och säkert sätt. Något som ni med enkelhet kan uppnå genom att ta hjälp av oss på Flytteliten!

När ni väljer att anlita oss kan ni vara säkra på att vi besitter den kunskap, erfarenhet och utrustning som projektet kräver. Samtliga av våra medarbetare är särskilt utbildade för tunghantering. De kan tekniken och innehar den fysiska styrkan. Till sin hjälp har de också utrustning och maskiner för att klara arbetet.

Utöver detta innehar vi även trafiktillstånd, kollektivavtal, ID06 och medlemskap i Transport BA. Ring oss direkt på 08–31 76 00 eller mejla oss på info@flytteliten.nu, välkommen. Hos oss är du trygg!

Kontakta Flytteliten i Stockholm

Flytteliten i Stockholm hjälper till med allt inom tunghantering och transport. Inget uppdrag är för stort eller för tungt.

Kontakta oss