Så blir din tungtransport lyckad

Tungtransporter är oftast väldigt utmanande samtidigt som de innehåller många riskfyllda moment. För att lyckas med sådana uppdrag krävs det oftast att man tar professionell hjälp. Då vi på Flytteliten är specialiserade på tunga lyft och tungtransporter, tänkte vi i denna artikel berätta om de utmaningar som finns vid sådana uppdrag, samt hur vi kan bistå med hjälp.

Kritiska moment vid tungtransport

Tungtransporter innehåller så många fler kritiska moment än enbart själva transporten. Först och främst måste det tunga godset lastas. Det hela börjar alltså med att man måste genomföra ett tungt lyft för att förflytta föremålet inifrån en lokal ut till godsbilen. Ett moment som kräver erfaren och utbildad personal då ett ergonomiskt och säkert förhållningssätt måste tillämpas.

När det tunga föremålet väl har förflyttats till godsbilen, gäller det att lasta och surra det på ett säkert sätt. Något som dels kräver rätt maskiner men också utbildad personal. Det gäller nämligen att man har ett fordon som klarar av föremålets vikt och storlek, samt kunnig mankraft som vet hur man surrar ett gods på bästa sätt.

Med godset på plats är det slutligen dags för transporten från punkt a till punkt b. Något som kan vara väldigt utmanande om det är mycket trafik. En annan utmaning, inte minst vid tungtransporter i Stockholm och andra storstäder, är att man oftast måste färdas på väldigt trånga gator.

Efter att transporten är genomförd måste även godset lastas av. Något som än en gång kräver rätt maskiner och utbildad personal. Beroende på vad man har kommit överens om kan man även vara tvungen att flytta föremålet till angiven plats. Vilket exempelvis är vanligt vid en industriflytt eller flytt av tunga maskiner.

Ta hjälp av Flytteliten

Som du märker finns det många kritiska moment vid tungtransporter. Det är uppdrag som kräver ett tungt maskineri och erfaren personal. Något som vi på Flytteliten besitter!

När ni väljer att anlita oss kan ni vara säkra på att vi besitter den kunskap, erfarenhet och utrustning som projektet kräver. Samtliga av våra medarbetare är särskilt utbildade för tunghantering. De kan tekniken och innehar den fysiska styrkan. Till sin hjälp har de också utrustning och maskiner för att klara arbetet.

Utöver detta innehar vi även trafiktillstånd, kollektivavtal, ID06 och medlemskap i Transport BA. Ring oss direkt på 08–31 76 00 eller mejla oss på info@flytteliten.nu, välkommen. Hos oss är du trygg!

Kontakta Flytteliten i Stockholm

Flytteliten i Stockholm hjälper till med allt inom tunghantering och transport. Inget uppdrag är för stort eller för tungt.

Kontakta oss