Maskintransporter – Hur lyckas man med transport av maskiner?

Tungtransporter är många gånger utmanande samtidigt de innehåller många riskfyllda moment. Inte minst när det kommer till transport av tunga maskiner. För att underlätta denna process tänkte vi i denna artikel dela med oss av våra bästa tips, samt berätta mer om hur vi på Flytteliten kan bistå med hjälp.

Att tänka på vid transport av maskiner

Maskiner oftast mycket skrymmande och ömtåliga samtidigt som de är oerhört värdefulla. Vid en flytt och transport av dessa gäller det därför att man är försiktig och handskas med dem på rätt sätt. Om inte kan det uppstå förödande konsekvenser.

Det första du bör tänka på är hur du ska förflytta maskinen från nuvarande plats till fordonet som ska transportera det. Börja med att kontrollera vilken väg som det är möjligt att ta ut maskinen. Mät eventuella dörrar, trapphus och liknande.

Därefter gäller det att handskas med maskinen på rätt sätt. Att använda tillräckligt med mankraft samt ta hjälp av de verktyg och redskap som uppdraget kräver. Beroende på hur förutsättningarna ser ut kan detta variera.

Viktigast av allt är sedan att man har rätt typ av fordon för att kunna hantera och transportera den tunga maskinen. Att man kan lasta, transportera och lossa på ett säkert sätt.

Ta hjälp av Flytteliten

Att flytta och transportera maskiner är ett minst sagt krävande uppdrag. Ett uppdrag som kräver stor expertis, tillräcklig mankraft samt rätt typ av verktyg och redskap. Om du också vill vara säker på att din tungtransport sker på ett säkert och professionellt sätt, kan du med fördel ta hjälp av oss på Flytteliten!

När du väljer att anlita oss kan du känna dig trygg med att vi besitter den kunskap, erfarenhet och utrustning som projektet kräver. Samtliga av våra medarbetare är särskilt utbildade för tunghantering. De kan tekniken och innehar den fysiska styrkan. Till sin hjälp har de också utrustning och maskiner för att klara arbetet.

Utöver detta innehar vi även trafiktillstånd, kollektivavtal, ID06 och medlemskap i Transport BA. Ring oss direkt på 08–31 76 00 eller mejla oss på info@flytteliten.nu om du också behöver hjälp med transport av maskiner.

Kontakta Flytteliten i Stockholm

Flytteliten i Stockholm hjälper till med allt inom tunghantering och transport. Inget uppdrag är för stort eller för tungt.

Kontakta oss