Företagsflytt i Stockholm – vi hjälper dig!

Många företag i Stockholmsregionen växer snabbt och behöver därav flytta till nya, större lokaler. Ett projekt som snabbt kan bli överväldigande om man ska genomföra det på egen hand. Vi tänkte därför dela med oss av våra bästa flytt-tips, samt berätta mer om hur vi på Flytteliten kan bistå med hjälp!

Utmaningar vid en företagsflytt

Att flytta ett helt företag från punkt a till b, må verka simpelt när man pratar om det. När man väl ska genomföra flytten inser många däremot hur oförberedda de faktiskt är. Man har inte planerat någonting, man har inte förstått hur mycket saker man faktiskt har och man har inte heller förberett sig på hur mycket arbete som krävs.

Den första utmaningen är således planeringen. Många börjar förbereda sin flytt alldeles för sent samtidigt som dem inte förbereder sig på rätt sätt. Ett vanligt misstag är att man inte har emballerat allt korrekt.

Därefter är utrustningen oftast en utmaning. Som tidigare nämnts har många inte förstått hur mycket saker som faktiskt finns i deras företagslokaler. Något som gör att man kanske inte hyrt en tillräckligt stor lastbil, släp eller liknande.

Sist men inte minst – de tunga lyften. Att bära så pass många och tunga möbler blir snabbt tröttsamt. Särskilt för den ovane.

3 tips för en lyckad företagsflytt

  1. Påbörja planeringen i god tid – Som nämnts ovan är planeringen oftast en stor utmaning. Se därför till att påbörja den i gid. Packa ner det som används mest sällan först. Emballera korrekt. Fortsätt sedan att successivt packa ner sakerna i lokalerna.
  2. Ett annat bra tips är att planera när flytten ska ske. Försök göra det under en tidsperiod med så lite trafik som möjligt. Du vill inte genomföra en flytt i rusningstrafik.
  3. Använd rätt utrustning – För att förhindra skador bör alltid rätt utrustning användas. Ta exempelvis hjälp av bärselar vid förflyttning av tunga och otympliga möbler. Se även till att skaffa en tillräckligt stor lastbil. Att köra så få vändor som möjligt är fördelaktigt.
  4. Låt det ta tid – Även om man är ivrig att komma på plats i de nya lokalerna, bör man låta flytten ta tid. Inte mer än nödvändigt, men se till att inte stressa eller försöka ta genvägar. Det blir sällan bra samtidigt som riskerna för onödiga skador ökar.

Överlåt flytten till Flytteliten

Även om det är fullt möjligt att genomföra en företagsflytt på egen hand är det ingenting vi rekommenderar. För att säkerställa att er flytt sker på ett professionellt och säkert sätt, kan ni med fördel ta hjälp av oss på Flytteliten!

Tunga lyft är nämligen vår specialitet. Vi besitter den kunskap, erfarenhet och utrustning som en företagsflytt kräver. Samtliga av våra medarbetare är särskilt utbildade för tunghantering. De kan tekniken och innehar den fysiska styrkan. Till sin hjälp har de också utrustning och maskiner för att klara arbetet.

Utöver detta innehar vi även trafiktillstånd, kollektivavtal, ID06 och medlemskap i Transport BA. Ring oss direkt på 08–31 76 00 eller mejla oss på info@flytteliten.nu om ni önskar en lyckad företagsflytt i Stockholm.

Kontakta Flytteliten i Stockholm

Flytteliten i Stockholm hjälper till med allt inom tunghantering och transport. Inget uppdrag är för stort eller för tungt.

Kontakta oss