5 tips för en lyckad kassaskåpsflytt

Kassaskåp är tunga och otympliga föremål. Att flytta på ett sådant är således väldigt krävande. Både när det kommer till planering och utförande. För att underlätta din kassaskåpsflytt tänkte vi i denna artikel dela med oss av våra bästa tips, samt berätta mer om hur vi på Flytteliten kan bistå med hjälp!

Tips när du ska flytta ett kassaskåp

Som tidigare nämnts finns det en hel del att tänka på när ska flytta ett kassaskåp. Nedan hittar du våra bästa tips för en så smärtsam process som möjligt:

  1. Planera hur projektet ska gå till – Oavsett vad du ska förflytta så gäller det att planera hur projektet ska gå till. Speciellt om det gäller något så tungt och otympligt som ett kassaskåp. Flytta exempelvis möbler som kan komma att vara i vägen, försäkra dig om att skåpet kan tas ut den tänka vägen och liknande.
  2. Använd tillräckligt med mankraft – För att lyckas med en smidig förflyttning av tunga föremål gäller det att använda tillräckligt med mankraft. Beroende på hur pass tungt kassaskåpet är rekommenderar vi att man är minst 2–4 personer. Helst den sistnämnda siffran.
  3. Häng av dörren – På de skåp som har gångjärnen på utsidan har du möjlighet att häkta av dörren. Något som gör att du får ner vikten med cirka 1/3–1/5 av skåpets totala vikt. Denna siffra kan dock variera från fabrikat till fabrikat.
  4. Använd en bärsele – Om möjligt är det alltid fördelaktigt att använda sig av en bärsele. På så sätt blir lyftet inte lika påfrestande för kroppen.
  5. Låt det ta tid – Ett projekt av denna storlek bör inte stressas igenom. Se därför till att avsätta tillräckligt med tid för uppdraget. Försök att inte ta några genvägar för att spara tid. Detta riskerar att leda till onödiga skador.

Överlåt kassaskåpsflytten till Flytteliten

Även om det är fullt möjligt att flytta ett kassaskåp på egen hand är det ingenting som vi rekommenderar. Speciellt inte om det börjar komma upp i vikter om hundratals eller tusentals kilo. Chanserna att någonting ska gå fel är helt enkelt för stora. Luta dig istället tillbaka och ta professionell hjälp av oss på Flytteliten!

När du väljer att anlita oss kan du vara säker på att vi besitter den kunskap, erfarenhet och utrustning som projektet kräver. Samtliga av våra medarbetare är särskilt utbildade för tunghantering. De kan tekniken och innehar den fysiska styrkan. Till sin hjälp har de också bärsele och andra maskiner för att klara arbetet.

Utöver detta innehar vi även trafiktillstånd, kollektivavtal, ID06 och medlemskap i Transport BA. Ring oss direkt på 08–31 76 00 eller mejla oss på info@flytteliten.nu om du önskar en lyckad kassaskåpsflytt i Stockholm. Vi hjälper såväl privatpersoner som företag med dessa uppdrag!

Här kan du läsa mer om kassaskåpsflytt

Kontakta Flytteliten i Stockholm

Flytteliten i Stockholm hjälper till med allt inom tunghantering och transport. Inget uppdrag är för stort eller för tungt.

Kontakta oss